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Vezzulli, Fosca. "MULTIFACTORIAL TRACEABILITY AND CHARACTERIZATION OF SPECIALTY AND HIGH-QUALITY COFFEE", Università Cattolica del Sacro Cuore, XXXV ciclo, a.a. 2021/22, Piacenza, [http://hdl.handle.net/10280/141142].

Title: MULTIFACTORIAL TRACEABILITY AND CHARACTERIZATION OF SPECIALTY AND HIGH-QUALITY COFFEE
Author: VEZZULLI, FOSCA
Tutor: BEONE, GIAN MARIA
LAMBRI, MILENA
Supervisor: AJMONE MARSAN, PAOLO
Language: ENG
Italian Abstract: Nell'ambito della valorizzazione della supply chain di caffè Specialty e di alta qualità, per supportare con solide basi scientifiche non solo il valore economico del caffè sul mercato in termini di assenza di difetti e allineamento agli standard di qualità, ma anche per dimostrare l'importanza di tutte le fasi del complesso viaggio dalle origini alla tazza sulla qualità di questi prodotti, il lavoro di tesi focalizza l'attenzione sulla piccola quota di mercato rappresentata dal caffè Specialty per individuare il valore aggiunto che lo Specialty coffee può esprimere, indagando gli attributi intrinseci ed estrinseci derivanti dalle diverse origini,processi e metodi di estrazione.
English Abstract: In the context of the valorization of the specialty and high-quality coffee supply chain, to provide with consistent basis not for only the economic value of coffee on the market in terms of absence of defects and alignment with quality standards, but also to prove the importance of all the stages of the complex journey from origins to cup on the total food quality of this products , the works here presented are focusing the attention on that small share of coffee market to identify the extra values that Specialty coffee can express, dealing with the intrinsic and extrinsic values deriving from the different countries of origin, the processes and the extraction methods.
Digital Object Identifier (DOI): https://doi.org/10.3390/ foods12030489.
https://doi:10.1111/ijfs.15900.
https://doi:10.1111/ijfs.15380
https://doi:10.3390/foods11060807
Defense Date: 4-Apr-2023
URI: http://hdl.handle.net/10280/141142
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